Haunstrup kirke

Gudstjenester

27Jan

Gudstjeneste

Haunstrup Kirke
Mona Kjær Nielsen
kl. 09:00
03Feb

Højmesse

Haunstrup Kirke
Mona Kjær Nielsen
kl. 09:00
10Feb

Gudstjeneste

Haunstrup Kirke
Jens Christian Hasager Kirk
kl. 09:00
24Feb

Højmesse

Haunstrup Kirke
Jens Christian Hasager Kirk
kl. 10:30
02Apr

Familiegudstjeneste

Haunstrup Kirke
Jens Christian Hasager Kirk
kl. 17:30
22Jan

Familiegudstjeneste

Haunstrup Kirke
Mona Kjær Nielsen
kl. 17:30
Alle gudstjenester

Arrangementer

22Mar

Basar

Haunstrup Huset
kl. 17:30 - 21:30
02Apr

Fællesspisning

Haunstrup Huset
kl. 18:00 - 20:00
22Jan

Fællesspisning

Haunstrup Huset
kl. 18:00 - 19:00
Alle arrangementer

Om Haunstrup Kirke

Haunstrup Kirke er

  • en bygning, primært beregnet til gudstjenester og kirkelige handlinger
  • et område i landsbyen med kirkegård, grønne flader, faciliteter for ansatte og brugere samt parkeringspladser
  • en kreds af professionelle ansatte, et folkevalgt råd og frivillige aktører
  • en menighed med lokale medlemmer og en del gæster
  • et fællesskab, der bygger på tro, værdier, kultur og traditioner

Haunstrup Kirke er en af de mange kirker, der blev bygget her på egnen som følge af befolkningstilvæksten på de store, nyopdyrkede hedearealer. Haunstrup havde udviklet sig fra at være enkelte spredte gårde til et landsbyfællesskab, hvor man havde frigjort sig fra afhængigheden af Snejbjerg. I begyndelsen af 1900-tallet opstod også ønsket om at få sin egen kirke. Befolkningsgrundlaget var til stede, byggekapitalen rejstes og efter 15 års forarbejde stod den nyopførte bygning ude i lyngen klar til brug.

Kirkegården blev indviet i 1919. Redskabsskuret og tørvehuset er for længst erstattet af graverfaciliteter m.m. Det nuværende kapel blev bygget på parkeringspladsen, så det var nødvendigt at tilkøbe jord vest for kirken til ny parkeringsplads. Herved kom kirken også i besiddelse af Kirkehuset, der bruges som mødelokale bl.a. for børneklubben.

Ved kirken arbejder en fuldtidsansat graver/kirketjener. Der er egen kirkesanger, mens præster og organist deles med Snejbjerg og Studsgård. Menighedsrådet på to fødte medlemmer (præsterne) og fem folkevalgte vælges for fire år ad gangen. Derudover inddrages frivillige i diverse udvalg og afvikling af aktiviteter.

De levende sten, som kirken består af, er en menighed, der fortrinsvis udgøres af beboere i selve Haunstrup Sogn, men også deltagere fra nabosogne søger jævnligt til Haunstrup og er med til at skabe liv i kirken.

I Haunstrup Kirke dyrkes fællesskabet både i og udenfor kirkerummet. Den fælles tro har givet os værdier, som vi bygger på. Den har affødt en kulturel interesse og skabt traditioner, som forbinder os.

Find os på Facebook

Haunstrup Kirke

Familiegudstjeneste i morgen d. 22 januar kl. 17.30 i Haunstrup Kirke.
Tema: "I Guds hånd"
Efter Gudstjenesten er der fællesspisning i Haunstrup Huset

Haunstrup Kirke

Vores 'gamle' provst og 'vores' unge konfirmander rundede weekendturen af i Kirken i dag.

Haunstrup Kirke

Snyd ikke dig selv og dine for denne enestående oplevelse lige her hos os.

Haunstrup Kirke

Tak for samværet og samarbejdet i og omkring Haunstrup Kirke i årets løb. I morgen går flaget til tops, når kalenderåret 2019 bydes velkommen ved en gudstjeneste kl. 14.00 med Jens Christian Kirk i spidsen.

Haunstrup Kirke

Haunstrup Kirke indbyder til gudstjeneste juleaften kl. 14.00 og juledag også kl. 14.00, begge dage ved Mona Kjær Nielsen.
Udsmykningen af kirken er ikke som på dette foto fra 1955 (modtaget af Erik Kjelgaard), men budskabet er det samme.
Glædelig jul!

Haunstrup Kirke

Hermed overbringes en frisk hilsen med ønsket om en glædelig jul til Haunstrup Kirke og alle, der bruger den, fra kristne i Bangladesh, repræsenteret ved moderator of Church of Bangladesh, bishop Paul S. Sarker, Dhaka, og theology teacher reverend Martin Adhikary, Mirpur Baptist Church, Dhaka.

Haunstrup Kirke

Det nye kirkeår blev fejret med gudstjeneste, juletræstænding, sang, musik, optog, glögg, æbleskiver, lotteri og julehandel. En festlig gråvejrsdag.

Haunstrup Kirke

Så er det advent, og juleforberedelserne går for alvor i gang. Mens der er pause i julemarkedet i Huset, begynder Kirken det nye kirkeår med familiegudstjeneste v. Mona Kjær Nielsen kl. 14.00. Traditionen tro tændes lysene derefter på det store træ, og vi er inviteret til at følge Borgerforeningens program i Byen og i Huset. Ses!